Трима души, свързани с италианската компания оператор на моста, който

Трима души, свързани с италианската компания оператор на моста, който ...

Трима души под домашен арест заради рухването на моста в Генуа.


Трима души, свързани с италианската компания оператор на моста, който рухна преди година в Генуа и уби 43 души, са поставени под домашен арест, предаде ДПА, като се позова на италиански медии.
Година след трагедията в Генуа: Италия си спомня за жертвите от срутването на моста На 14 август 2018 г. мостът с натоварен автомобилен трафик падна, докато по него преминаваха десетки превозни средства с хора, отиващи на почивка или на работа
Мярката е наложена на трима служители, работили в „Аутостраде пер л'Италия” или неин филиал. Други шестима служители са освободени от длъжност за една година по обвинения за немарливост.

Действията срещу деветимата са част от продължило година разследване за причините за падането на моста на 14 август миналата година и дали това е можело да бъде предотвратено. Разследвани са общо 80 души, според италиански медии.
Взривиха останките на моста убиец в Генуа Той се срути и отне живота на 43-ма души миналата година
Мостът беше напълно разрушен през юни и построяването на ново съоръжение започна. Проектът на новия мост е на родения в Генуа световноизвестен архитект Ренцо Пиано. Планира се новият мост да е готов догодина.

Източник: btvnovinite.bg