Родният боксьор Тервел Пулев силно се надява, че неговият по-голям

Родният боксьор Тервел Пулев силно се надява, че неговият по-голям ...

Тервел Пулев пред Банкеръ: Кубрат пише история.Родният боксьор Тервел Пулев силно се надява, че неговият по-голям брат - Кубрат ще успее да победи Антъни Джошуа, а с това и да спечели световната титла. По-рано днес стана ясно, че мач между Кобрата и британския боксьор ще има, като се очаква да се състои през месец май в Истанбул. Тервел смята, че Кубрат има своите шансове и с нищо не отстъпва на световния шампион.

"Това е един дългоочакван мач за много хора в България, а и не само. Това е пореден исторически момент за Кубрат - отново ще играе за световна титла. Надявам се, че ние ще излезем победители. Не смятам, че Кубрат отстъпва с нещо на Джошуа", заяви Тервел пред "Банкеръ" по време на годишните награди на Спортната асоциация на МВР. Припомняме, че Кубрат Пулев има един мач за световната титла зад гърба си - през 2014-а, когато бе победен от украинеца Владимир Кличко. През 2017-а Кобрата получи втори мач за световната титла, но контузия му попречи да се изправи срещу Джошуа.

Тервел Пулев бе сред отличените спортисти на МВР, които са прославили страната ни на световната сцена. Българинът продължава да тренира на пълни обороти, но за момента няма планове кога и срещу кого ще се състои следващият му двубой на професионалния ринг.

На церемонията във вътрешното министерство бе наградена и Тайбе Юсеин, която се готви за Олимпийските игри в Токио. "Щастлива съм, че трудът ми е оценен. Продължавам с тренировките. Целта за всяко едно състезание е една и съща - победа. Цялата подготовка е насочена натам", сподели Юсеин за целите си на Олимпиадата.

Подробности около церемонията на МВР и победителите в приза "Спортист на годината" и останалите категории четете в този материал.

Източник: banker.bg