''Няма шпиони под гаранция. По света няма шпиони под гаранция.

''Няма шпиони под гаранция. По света няма шпиони под гаранция. ...

Татяна Дончева за шпионския скандал: Бойко Борисов играе театър.


''Няма шпиони под гаранция. По света няма шпиони под гаранция. Няма шпиони театрално задържани, има тихомълком, много ограничен кръг хора знаят къде се намира той. Всичко това се пази в пълна тишина. Друга мярка освен ''задържане под стража'' - няма. Както и друга присъда, освен смъртна, няма. Знае се само, че свидетелите са събирани в 7:00 сутринта. Да вкарваш вътре полицаи да правят обиски, търсене незнайно на какво, в присъствието на децата'', това заяви лидерът на ''Движение 21'' Татяна Дончева в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком, като поводът за думите ѝ е разразилият се през тази седмица ''шпионски скандал''.

''Свидетелят не се извежда с белезници, а се кани. Te нямат намерение да намерят факти, нито неоспорими, нито други. Като не иска Цацаров да представя, освен пред съда, защо пускат тези бележки на Малинов, намерени в дома му. Ролята на Русия в българската политика е нещо коментирано неведнъж. Тя е сериозна, както e на САЩ, както e и на Германия. Немската фондация ''Зайдел'' направи партия ГЕРБ, тя я финансира'', заяви още Дончева.

''Русия финансира български политически партии. Особено драстично това е в АТАКА. Там се финансира телевизия, командировки и всичко останало. Смятам, че Бойко Борисов се принуди да играе този театър за ''Силите'', които са го обвинили в бизнес интереси с Русия. За да ги убеди, че това не е така. Но той с тази постановка не може да убеди никой. Всички ''Велики сили'' искат от нас безпрекословно и крайно отрицание на другите'', добави лидерът на ''Движение 21''.

Източник: fakti.bg