Израел арестува най-малко 100 палестинци, включително 18 деца, само за

Израел арестува най-малко 100 палестинци, включително 18 деца, само за ...

Стотици палестинци арестувани от началото на Рамазан.

Израел арестува най-малко 100 палестинци, включително 18 деца, само за първите 10 дни на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, обяви днес правозащитна организация, цитирана от Morning star.

Палестинският център за затворниците заяви, че израелските сили за сигурност са нахлули в домове в окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим, като са извеждали и цивилни от домовете им.

Припомняме, че през последните дни отново се стигна до блъсъци между израелски войници и палестински демонстранти, този път при протести по случай Деня на катастрофата. Най-малко 60 палестинци бяха ранени при израелски огън.

Сред арестуваните през последните дни са и деца на 9-годишна възраст.

Израел арестува 905 палестинци през март и април, като общият брой на задържаните е 5700 души.

Повече от 500 са под административно задържане, което означава, че те могат да бъдат държани за неопределено време без съдебен процес.

През април докладът разкри, че Израел е затворил повече от 50 000 палестински деца в затвора от 1967 г. насам. Почти 17 000 от арестуваните са били задържани през годините от началото на Интифада на Ал-Акса през 2000 година.

Комитетът на затворниците и освободените затворници на Организацията за освобождение на Палестина съобщи на Европейския съюз, че задържането на палестински деца се практикува "систематично" от израелските власти.

Палестинците призоваха международните организации да бойкотират уебсайта за настаняване Airbnb заради отменянето на решението за премахване на имотите под наем в окупираните територии. /news.bg

Източник: dnesplus.bg