Сърбия никога няма да признае Косово, заяви сръбският премиер Ана

Сърбия никога няма да признае Косово, заяви сръбският премиер Ана ...

Сръбският премиер: Никога няма да признаем Косово.

”Сърбия никога няма да признае Косово”, заяви сръбският премиер Ана Бърнабич. По думите ѝ, Белград няма да приеме такова условие за присъединяването си към ЕС.
 На въпрос на БНР как Сърбия ще се справи с това предизвикателство, Бърнабич отговори, че трябва да бъдат направени компромиси от двете страни:

 

"Да се мисли, че Сърбия просто ще признае независимостта на Косово е най-малкото глупаво. Това никога няма да се случи. Необходимо е да се постигне компромис, при който и двете страни печелят нещо и губят друго".

 

Бърнабич не посочи какво Сърбия би била готова да изгуби в името на компромис: "Ние имаме няколко възможни решения, които са поставени на масата, и чрез които може да се постигне компромис. В същото врем, не срещаме отклик нито от Прищина, нито, за съжаление, от подкрепящите я. Знаете, че компромис е възможен, ако има диалог. За нас това не е начин да се водят преговори. Винаги трябва да се връщаме към това, че при постигането на компромис, всеки трябва да спечели нещо, но и трябва да изгуби друго".

Източник: frognews.bg