Снимка БулфотоЕдва 36,33 точки средно по математика са изкарали 7-класниците

Снимка БулфотоЕдва 36,33 точки средно по математика са изкарали 7-класниците ...

Срив по математика на НВО: Средно 36,33 точки изкарали 7-класниците.Снимка Булфото

Едва 36,33 точки средно по математика са изкарали 7-класниците от НВО. При резултатите по БЕЛ представянето е около средното ниво - изкарали са 51,06 точки от 100 възможни, съобщиха от МОН на пресконференция за резултатите от матурите, предаде dnes.bg.

Общият извод на МОН е, че сравнено с миналата година - по БЕЛ седмокласниците са изкарали средно 2 точки надолу, а по математика 3 точки повече.

"Остават много ниските резултати по математик", призна министър Красимир Вълчев. Голям процент ученици имат трудности и са демотивирани по предмета. По думите му резултатите по математика са "тревожно ниски".

Има трима седмокласници с по 100 точки и по двата предмета, а 20 ученици са с 0 и по математика, и по БЕЛ.

С максимален брой точки по БЕЛ са 8 ученици, а 349 - имат максимален брой от 100 точки по математика.

По региони традиционно водещи са училищата в София Смолян и Варна, а в края на графиката се нареждат Сливен и Монтана, посочиха още от МОН.

Националното външно оценяване беше проведено след онлайн обучение заради епидемията от коронавирус.

На изпита по БЕЛ са се явили 56 822 ученика, а по математика – 56 767.

Училищата с най-високи резултати по БЕЛ са МГ „Д-р Петър Берон“ - Варна (90.43 т.), МГ „Акад. К. Попов“ - Пловдив (90.11), ЧОУ „Света София“ (89.23), СМГ (88.46), ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Бургас (86.16).

Първите 5 по резултати по математика са МГ „Петър Берон“ (96.45), ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ (95.34), ПМГ (95.21), СМГ (94.46), МГ „Акад. К. Попов“ (92.26).

Трите деца с пълен брой точки на изпитите са от областите Бургас, Плевен и Варна, съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Източник: petel.bg