В Бургас започна първия фестивал на здравето и спорта, който

В Бургас започна първия фестивал на здравето и спорта, който ...

Спортни демонстрации и уроци на фестивал в центъра на Бургас.


В Бургас започна първия фестивал на здравето и спорта, който се провежда в рамките на няколко дни на открито в центъра на морския град. Идеята на "SPORT FEST" е да демонстрира различни възможности за спорт и да насочи посетителите към най-правилния за тях, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Фестивалът включва богата програма от демонстрации за спортисти и любители. За целта на площад „Тройката” са монтирани множество съоръжения, които могат да бъдат тествани от спортни клубове и случайни минувачи. Сред тях са демонстрации и игри по шахмат, фехтовални дуели, сърф и яхт тренажор, голф тренажор, уроци по акробатика, йога, демонстрации на бойни спортове, тенис, баскетбол, канадска борба и стрийт фитнес.

„Спортните клубове могат да се изявят, да покажат своите умения, както и това красиво съоръжение, предоставено от федерацията по стрийт фитнес на Йордан Йовчев”, сподели Александър Алеков, организатор на събитието. „Трябва да се спортува, защото спортът е здраве и ни прави млади и красиви”, каза още Алеков.

"SPORT FEST" 2018 представя и изложение на био продукти, хранителни добавки, спортни стоки и уреди за замерване на здравни показатели. Част от идеята на организаторите е, че спортът и здравето вървят ръка за ръка. /БГНЕС

Източник: bgnes.com
placeholder