Футболният национал на България Спас Делев хукна гол из снежните

Футболният национал на България Спас Делев хукна гол из снежните ...

Спас Делев тича гол из Беласица.

Футболният национал на България Спас Делев хукна гол из снежните планински склонове. 30-годишният нападател на Арда реши да поддържа форма по нетрадиционен начин, докато отборите са разпуснати под домашна карантина.

Спас тича, съблечен от кръста нагоре, по баирите на Беласица планина. Натрупалият дълбок сняг и ниските температури изобщо не го плашат. Играчът се калява само по къси червени шорти и спортен клин под тях.
Делев изкарва карантинния период в родното си село Ключ. То се намира именно в подножието на Беласица, в най-югозападната точка, до границите с Гърция и Северна Македония. И до днес там живеят родителите, сестрата и племенниците на нападателя и той предпочита да прекарва времето си край тях. Бащата Борис е бивш хандбалист и оттам идва любовта на Спас към спорта и към бащината къща. Всеки януари Спас Делев се преоблича като кукер. Като радетел на българските традиции, той се включва в стария роден обичай за прогонване на злото в родното си село.
На нисичкият голаджия вече няма да му се налага да тича сам из планината, тъй като неговият клуб Арда въведе новаторски метод за групова тренировка онлайн. Чрез специална видео платформа целият отбор се включва през своите мобилни телефони в заниманието, което е задължително за всички. Тренировките се водят от кондиционния специалист Антон Дончев, който от фитнес залата на „Арена Арда” показва всяко едно упражнение.

“България Днес”

Източник: sportal.bg