Голямоконарско шосе, което е под вода след дъжда. Тричленното семейство

Голямоконарско шосе, което е под вода след дъжда. Тричленното семейство ...

Софиянка към майните: Потресена съм от вашия град.


Голямоконарско шосе, което е под вода след дъжда. Тричленното семейство пристигнало в събота в града, за да разгледа Европейската столица на културата и да отиде на операта Риголето, пише Марица.

„Времето беше хубаво и изведнъж се развали. Когато навлязох в участъка, не знаех какво се случва, не разбирах защо водата е толкова висока. Колата се задави и закъсахме. По-големият проблем е, че не можем да продължим към София, а имаме резервиран хотел за вечерта“, обясни водачът на автомобила. По думите на служителите от пътна помощ и гражданска защита финландското семейство ще трябва да остане поне 2-3 дни в Пловдив, докато трае ремонтът на колата.

Има и други закъсали коли по Голямоконарско шосе, а водата там достига до вратите на колите. Закъсалите автомобили не са с пловдивска регистрация. „Още като навлязох в морето и колата ми блокира. Вероятно е засмукала вода. Потресена съм от вашия град“, възмущава се софиянка.

Движението в участъка е отцепено и автомобилите, които влизат от магистралата, не могат да стигнат до центъра на града. Налага се да обикалят през Шекер махала.

Вода има и под железния мост на бул. Марица, но преминаването на автомобили е спокойно. Подлезът на Гладстон, който обикновено се наводнява този път е сух. 

 

Източник: blitz.bg