Бившият служител на Националната агенция за сигурност на САЩ подробно

Бившият служител на Националната агенция за сигурност на САЩ подробно ...

Сноудън разкри голяма лична тайна за живота си в Русия.


Бившият служител на Националната агенция за сигурност на САЩ подробно разказа за живота си в столицата на Русия след получаването на убежище. 

В голямо интервю за The Guardian, посветено на публикуването на мемоарите му Permanent Record, Сноудън говори включително и за своя личен живот.

Бившият служител на американските тайни служби е преместил в Москва своята приятелка Линдзи Милс, като не е скривал този факт. 

И сега той разказва, че преди две години той тайно се е оженил за нея в Москва. 
Сноудън признава, че още през 2013 година той си е мислил, че в Русия ще му се наложи да прекара доста много време. 

Дали ще може да води нормален живот, избавяйки се от изолацията и параноята, ами ако изведнъж по следите му тръгнат вездесъщите американски агенти. 

Днес обаче известният разобличител се разхожда из руската столица без шалове и шапки, които бе принуден да ползва за маскировка, посещава изложби и се вози в метрото, прекарва спокойно вечерите си с приятели в кафенета и ресторанти. 
"Заради проблемната политика с руската държава често се изпуска факта, че това е една от най-красивите страни в света. Хората тук са дружелюбни", признава Сноудън. 
По думите му, Москва първоначално е изглеждала като цитаделата на врага, но с времето той започнал да се чувства комфортно в Русия. 

Превод и редакция: БЛИЦ
 

Източник: blitz.bg