Телевизионният водещ Слави Трифонов написа възмутен пост във Фейсбук за

Телевизионният водещ Слави Трифонов написа възмутен пост във Фейсбук за ...

Слави vs Фондация Пловдив 2019: Колко струва сцената?.


Телевизионният водещ Слави Трифонов написа възмутен пост във Фейсбук за 30-метровата кула-сцена, издигната в Пловдив за откриването на Европейска столица на културата. Шоуменът написа, че е наемал същата тази сцена от същата фирма с всички екстри и за всичко е платил 681 000 лв., докато общината в Пловдив е дала за същите плоскости 2 млн. лв.

Ето какво написа Трифонов в личния си профил в социалната мрежа:

"Гледах откриването на "Пловдив - европейска столица на културата" и си викам: "Нещо не е наред"... И си викам - кое не е наред?! И изведнъж чатнах - сцената. Аз тази сцена я познавам. Аз съм я наемал, когато правихме концерт на стадион "Васил Левски". Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините съобщиха, че сцената за откриването струва 2 милиона лева. 2 милиона лева. А аз наех същата тази сцена, от същата немска фирма и тя, заедно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лева. Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лева. А държавните чиновници са дали 2 милиона. Искате ли да се сетите къде е отишла разликата от близо милион и половина лева? И за доказателство аз веднага мога да извадя фактурите, с които платих същата тази сцена, от същата тази немска фирма. Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат за какво точно са платили 2 милиона наши пари".

Малко по-късно, също във Фейсбук, се появи становището на фондация "Пловдив 2019" относно "подвеждащи публикации" в социалните мрежи за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата.

От фондацията отговориха на Слави Трифонов, като разпространиха информация за сумите, платени за спектакъла, както и за сцената.

Публикуваме информацията без редакторска намеса:

"1. Изпълнител на откриващото събитие на "Пловдив 2019" е германската компания за изпълнителски изкуства phase7, спечелила публичен конкурс за артистична концепция за събитието.

Източник: dir.bg