Светът - Новини
Още представители на британското правителство на премиера Борис Джонсън подадоха

Още представители на британското правителство на премиера Борис Джонсън подадоха ...

... КомРес" (Savanta ComRes) 72 процента от британците са на мнение, че министър-председателят трябва да подаде оставка, отбелязва Франс прес. Самият Джонсън засега отказва да се оттегли.


Британският премиер Борис Джонсън ще подаде оставка днес обяви Би

Британският премиер Борис Джонсън ще подаде оставка днес обяви Би ...

... от 48 часа оставки подадоха общо над 50 представители на британското правителство на няколко нива - безпрецедентно голям брой.Вчера Джонсън отказа да се оттегли.Очаквайте подробности.

Педагогическият университет в североизточния украински град Харков е бил разрушен

Педагогическият университет в североизточния украински град Харков е бил разрушен ...

... значително намалява настъпателния потенциал на руската армия. Загубите на окупаторите само ще се увеличават всяка седмица, както и трудностите при снабдяването им, допълни украинският президент.   Трима руски генерали сред които и съветникът на министъра на

Трима руски генерали сред които и съветникът на министъра на ...

... повдигнати обвинения в злоупотреба с власт, въпреки че Главната прокуратура на Русия отказа да повдигне обвинения срещу служителите, позовавайки се на недостатъчни доказателства, допълва изданието.


Въоръжените сили на Украйна опровергаха фейка на руската пропаганда за

Въоръжените сили на Украйна опровергаха фейка на руската пропаганда за ...

... важни пунктове на противника, което води до колосални загуби в техника, личен състав и обезпечение за окупационните войски", подчертават от ВСУ. Публикацията на ВСУ Източник: Скрийншот/Facebook    Членове на крайнодясната партия Алтернатива в Германия в провинция Тюрингия

Членове на крайнодясната партия Алтернатива в Германия в провинция Тюрингия ...

... оръжие и регистриран като член на екстремистка организация или на организация, която преследва антиконституционни цели и има тенденция към екстремизъм, то тогава оръжието се иззема.
Руската икономика се справя по добре от очакваното с международните санкции

Руската икономика се справя по добре от очакваното с международните санкции ...

... институт за международни икономически изследвания. "Въпреки че спадът беше възможно да се забави, пълният ефект от западните търговски санкции става очевиден само постепенно", добави той.
По време на дискусията в Европейския парламент по годишния доклад

По време на дискусията в Европейския парламент по годишния доклад ...

... евродепутат Александър Йорданов, член на ЕНП, говори за „сръбския свят“, фраза, често споменавана от сръбския министър на вътрешните работи Александър Вулин, оприличавайки я на хегемонистичната политика на Кремъл.Латвия връща задължителната военна служба след нарастващото напрежение със съседна

Латвия връща задължителната военна служба след нарастващото напрежение със съседна ...

... посочи той. Пабрикс обяви и планове за изграждане на друга военна база край югоизточния град Йекабпилс, разположен по-близо до руската граница от вече съществуващата база Адажи.


Австрия изпълнява заплахата да изхвърли Газпром от голямото си съоръжение

Австрия изпълнява заплахата да изхвърли Газпром от голямото си съоръжение ...

... започнал процедурата по изхвърляне на "Газпром".Канцлерът Карл Нехамер пък каза, че хранилището ще бъде предоставено на други енергийни компании, като Австрия също ще го използва.


През тази нощ руските окупатори нанесоха от територията на РФ

През тази нощ руските окупатори нанесоха от територията на РФ ...

... счупени са стъкла, има сериозни други разрушения".  По данни на ректора Бойчук, централният корпус е разрушен наполовина, напълно разрушен е паметникът на украинския философ Григорий Сковорода.  Координаторите на парламентарните групи и представители на парламентарно представените партии ще

Координаторите на парламентарните групи и представители на парламентарно представените партии ще ...

... в парламента, където предложенията ще бъдат обсъдени от координаторите на парламентарните групи. Те трябва да вземат решение и да възложат на правителството да го изпълни. Световната здравна организация е регистрирала 5322 лабораторно потвърдени случаи на маймунска

Световната здравна организация е регистрирала 5322 лабораторно потвърдени случаи на маймунска ...

... едрата шарка, изкоренена през 1980 г. От маймунската шарка, която обикновено се проявява с грипоподобни симптоми и кожни обриви, обикновено  се оздравява до 2-3 седмици.
Украинският президент Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави

Украинският президент Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави ...

... заместник външен министър Емине Джапарова обвини Русия в масови отвличания, включително на кмета на Херсон Игор Колихаев, и призова за незабавното и безусловното им освобождаване.