Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски

Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски ...

Румънците излязоха по улиците да искат оставката на правителството.

Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски градове вчера за трети пореден ден на протести срещу корупцията и с призиви към правителството да подаде оставка, съобщи ДПА.
 
Около 10 000 души се събраха пред централата на правителството в Букурещ, посочи румънската информационна агенция Аджерпрес.
 

Организаторите на протести искат правителството да се оттегли от власт заради неотдавна приетите закони и други мерки, които според тях са прокарани в интерес на корумпирани политици.
 
Няма данни за сблъсъци на вчерашните протести. Според някои информации е имало по-малко полицаи, в сравнение с петък и събота.
 

Протести имаше вчера още в Клуж-Напока, Сибиу и Яш. Най-малко 450 души се наложи да получат медицинска помощ заради травми, получени при сблъсъци между демонстрантите и полицията.-->
 
Предвожданото от социалдемократите правителство на премиера Виорика Дънчила бе яростно разкритикувано за прокарването на закони, ограничаващи правомощията на Националната дирекция за борба с корупцията и за отстраняването на директорката й Лаура Кьовеши.

Източник: dariknews.bg