В края на мандата на всяко правителство е съвсем естествено

В края на мандата на всяко правителство е съвсем естествено ...

Росен Желязков смята, че предсрочен вот не е полезен и за новите партии.


"В края на мандата на всяко правителство е съвсем естествено да се очаква недоволство. Повечето от протестиращите – около 20-годишни, в по-голямата част от живота си са живели с три правителства на Борисов, имали са възможност да отидат да учат в чужбина  – Берлин, Хага, Лондон, Париж. , и очакват в България да заварят същия подреден свят. Няма как да стане, само преди 30 години излязохме като една от най-бедните страни в Европа". Това заяви министърът на транспорта Росев Желязков пред проправителствената Нова телевизия, с което стана втория за деня представител на кабинета, след министъра на културата Боил Банов, който обяснява как не трябва да се подава оставка.

Транспортният министър също така изрази становище, че предсрочен вот не е полезен и за новите партии , тъй като те не били готови да консолидират за толкова бързо време подкрепа за себе си

Според Желязков "има и такива искания, които целят създаването на хаос и напрежение, но всяко от исканията заслужава да му бъде обърнато внимание".

Досега протестиращите имат искания само за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори, което и в крайна сметка отбелязва Желязков, който коментира, че "като че ли исканията се изчерпват до оставката, а разговорите са невъзможни, за съжаление".

Правителството обаче досега не е направило никакъв опит за среща с представители на протестиращите. Опитът на демонстрантите да принудят при блокадата на БНТ преди седмица депутата от ГЕРБ Даниела Дариткова да говори с тях след участие в "Панорама" завърши с извеждането ѝ през нощта от полицията през градинки на близките кооперации на "Сан Стефано".

Източник: mediapool.bg