Региона - Новини


Поради големия интерес  към профилактичните прегледи и скрининговите  изследвания Община

Поради големия интерес  към профилактичните прегледи и скрининговите  изследвания Община ...

... на още желаещи, д-р Любомир Дамянов обеща, че през м. февруари следващата година отново ще посети Ловеч и ще извърши скринингови изследвания и профилактични прегледи.


Кметът Илко Стоянов даде официален старт на Международно състезание по

Кметът Илко Стоянов даде официален старт на Международно състезание по ...

... за най-много набирания с една ръка Георги Гайдарджиев.Проявата обхваща всички възрастови групи и категории, като включва състезания за мъже, жени, професионалисти и амaтьори.Входът е свободен!


В Международния ден на хората с увреждания 3 декември Община

В Международния ден на хората с увреждания 3 декември Община ...

... средства за хора с увреждания. Оборудването ще бъде разпределено между социалните услуги на територията на общината и болницата в Търговище. Община Търговище изказва своята признателност на дарителите. 


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ Преди 30 години Генералната асамблея на

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ Преди 30 години Генералната асамблея на ...

... подкрепяме и да търсим начини да живеете пълноценно в трудните Ви делници.От сърце Ви пожелавам здраве, достоен живот и оптимизъм!Честит празник!Николай Мелемовкмет на община Смолян
Агнес Монфре началник на Генерална дирекция Регионална и селищна политика

Агнес Монфре началник на Генерална дирекция Регионална и селищна политика ...

... комисията, председателствана от директора на столичната Художествена галерия, да одобри рисунката на ямболско дете, която да бъде претворена на стената на пречиствателната станция в града.


Годишните литературни награди на Община Бургас бяха връчени на официална

Годишните литературни награди на Община Бургас бяха връчени на официална ...

... притежател.„Бургаските творци заслужават висока оценка. Честито на всички наградени и всички номинирани!“, каза кметът Димитър Николов, който уважи церемонията заедно със заместника си Диана Саватева.1 – 20 декемвриМясто Етнографска къща по училищаТематични беседи Зимни

1 – 20 декемвриМясто Етнографска къща по училищаТематични беседи Зимни ...

... ч.,Място: пл. „Свобода”Общоградска празнична вечер за посрещане на Новата 2023 годинаОрганизатор: Община град ДобричКОЛЕДЕН И НОВОГОДИШЕН БАЗАР – пл. „Свобода“ – 05.12.2022 г. – 02.01.2023 г.

Община Благоевград извърши цялостен ремонт на санитарните помещенияНеработещата от години

Община Благоевград извърши цялостен ремонт на санитарните помещенияНеработещата от години ...

... Благоевград.Липсата на работеща обществена тоалетна до момента създаваше неудобство за жителите и гостите на града, именно затова Община Благоевград пристъпи към обновяване на санитарното помещение.Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор ...

... се извиняват на гражданите за причиненото неудобство. Затварянето на участъка от „Димитър Талев“ до затвора  преди празниците се налага, за да бъде спазен линейният график.


Магично огнено шоу постави началото на празничната програма в Благоевград

Магично огнено шоу постави началото на празничната програма в Благоевград ...

... Прожекции на филма „Котаракът в чизми 2”, Кино ,,Синемакс”ü 31.12.2021 г., 23:00 ч., Площад ,,Георги Измирлиев”, ТЪРЖЕСТВЕНО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2023 г., с любими фолклорни изпълнители.Звездният двубой който е запазената марка на Видин в борбата

Звездният двубой който е запазената марка на Видин в борбата ...

... един специален гост на събитието – талантливата и невероятна млада изпълнителка Дара Екимова. Така баскетболното шоу, което печели все повече почитатели, завърши с прекрасно настроение.Светлините запали кметът на Общината Станислав Владимиров Декември е месецът

Светлините запали кметът на Общината Станислав Владимиров Декември е месецът ...

... оркестър при Двореца на културата с диригент Трифон Трифонов. Около елхата е подреден Коледният базар, предлагащ кулинарни и сладкарски изкушения за всички възрасти и вкусове.


49 възпитаници с отличен успех на Висшето училище по сигурност

49 възпитаници с отличен успех на Висшето училище по сигурност ...

... и благодари на ръководството за създадената истинска академична атмосфера във Висшето училище по сигурност и икономика.По традиция тържествената церемония завърши с обща снимка и поздравления.
При добри метеорологични условия – на 3 12 2022 г продължават ремонтните дейности

При добри метеорологични условия – на 3 12 2022 г продължават ремонтните дейности ...

... районите на ремонтните дейности, да поставят мобилен номер за връзка на видно място на превозните средства, за по-добра координация с ръководителя на обекта.Благодарим за разбирането!Контейнерите ще се обслужват от TexCycle В тях гражданите могат

Контейнерите ще се обслужват от TexCycle В тях гражданите могат ...

... Забранява се изхвърлянето на запалими материали.Контейнерите са разположени на кръговото кръстовище на ул. „Седми септември „, на бул.“Македония“ до Бизнес инкубатора и до спирка „Болница“.


Българо египетски бизнес форум се проведе днес в морската столица по

Българо египетски бизнес форум се проведе днес в морската столица по ...

... проявиха интерес към варненски фирми, чиято дейност е свързана с производство на пробиотични препарати, на текстил и мебели, към хотелиерството и туристическата индустрия и други.


С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата габровци продължават

С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата габровци продължават ...

... „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди.


РЕСОР КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ положена бе нова настилка на прилежащия тротоар към

РЕСОР КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ положена бе нова настилка на прилежащия тротоар към ...

... проверки за незаконно строителство, във връзка със сигнали от граждани и разпореждания на контролни органи. За проверките са съставени протоколи;издадени бяха 12 разрешения за строеж.ПРОГРАМАЗа Коледно новогодишните празници на културата14 12 2022 г Веселата Коледа на сърдитата

ПРОГРАМАЗа Коледно новогодишните празници на културата14 12 2022 г Веселата Коледа на сърдитата ...

... международни, национални иот 16.30 ч. републикански състезания22 12. 2022 г. „Славим млада Бога“ – Коледен концерт нач-ще “Развитие” формациите при Читалище „Развитие 1873“от 18.00 ч.


Във връзка с цялостно възстановяване на асфалтова настилка от изпълнителите

Във връзка с цялостно възстановяване на асфалтова настилка от изпълнителите ...

... Димитър Басарбовски“ и съседните отворени за движение улици.Призовават се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели.


Най сетне любимият се завръща след 2 години пауза Най силният благотворителен

Най сетне любимият се завръща след 2 години пауза Най силният благотворителен ...

... крайният резултат срещна огромна обществена подкрепа!И тази година организаторите продължават искрено да вярват, че голямата промяна започва с малките стъпки на всеки един от нас!Децата от социалните услуги в Хасково днес заедно играха танцуваха

Децата от социалните услуги в Хасково днес заедно играха танцуваха ...

... игри #заедно с децата и със специалистите, работещи в социалните институции в Община #Хасково. Празникът продължи с изненади от лакомства, пъстри балони и весели предизвикателства.


5 декември понеделник Блуждаещи отблясъци и светлини – нов роман на

5 декември понеделник Блуждаещи отблясъци и светлини – нов роман на ...

... в Стара Загора и Казанлък.Художествена галерияТретата Национална изложба на българския комикс- до 30 декември. РБ „Захарий Княжески“, фоайетаНачална дата: понеделник, 05 декември 2022Крайна дата: неделя, 11 декември 2022


Паметник – пейка на поета Димитър Данаилов ще  открият утре  3 декември –

Паметник – пейка на поета Димитър Данаилов ще  открият утре  3 декември – ...

... възраст Димитър Данаилов напуска завинаги този свят. Той бе член  на Съюза на българските писатели. Почетен председател на Фондация „Яворов“. Почетен гражданин на Чирпан (посмъртно).