Повече от 6 000 протестиращи се събраха на централния площад

Повече от 6 000 протестиращи се събраха на централния площад ...

Протестите в Румъния не спират.

Повече от 6 000 протестиращи се събраха на централния площад "Виктория" в Букурещ за трета поредна вечер, предаде БГНЕС.
Участниците в демонстрацията настояват за оставката на правителството, оглавявано от Виорика Дънчила, както и за провеждането на предсрочни избори. Протестиращите развяваха не само румънски знамена, но и националните флагове на САЩ и редица европейски държави.
На площада бяха разположени части на полицията и жандармерията, както и медицински екипи с линейки. Въведени бяха ограничения на автомобилното движения.
Антиправителствени демонстрации се провеждат и в няколко от останалите големи градове на страната.
Първият от поредната поредица протести срещу управляващите в Румъния се проведе в петък на площад "Виктория", пред сградата на правителството. Основни организатори на акцията са румънци, работещи и живеещи извън страната. Към тях обаче се присъединиха и хиляди румънци, които не са емигрирали.
В петък вечерта, в резултат на сблъсъци между жандармерията и протестиращите, пострадаха над 450 души, включително 35 служители на силите за сигурност. След тези събития в страната се разгоря дискусия за законността на действията на правоохранителните органи.

Източник: actualno.com