Гледайки 34-годишната Линдзи Скот, човек трудно може да повярва, че

Гледайки 34-годишната Линдзи Скот, човек трудно може да повярва, че ...

Програмисти се присмяха на своя красива колежка и ангел на Victoria's Secret и съжалиха жестоко.

Гледайки 34-годишната Линдзи Скот, човек трудно може да повярва, че освен модел на Victoria`s Secret, красавицата е и професионален програмист. Нейни колеги също не повярваха на това и я подложиха на унищожителни подигравки в мрежата. Но явно те не са чували поговорката: „Който се смее последен, се смее най-добре”.

Наскоро в Инстаграм се появи снимка на Линдзи от последното й дефиле за Victoria`s Secret. Текстът към кадъра гласеше, че това момиче борави успешно с няколко езика за програмиране.Постът веднага предизвика бурната реакция на десетки нейни колеги, които побързаха да поставят самонадеяната самозванка на мястото й. „О, да, тя може да напише Hello, World”, отбелязва anonymous_programmer_. „Що за глупости”, пише siamak.toxsec.Критиците, които не са си направили труда да проверят чия фотография коментира, веднага бяха наказани за немарливостта си от Линдзи. Младата дама започнала да изтъква заслугите си. Оказало се, че красавицата е един от водещите отговорници за програмното обезпечение на водеща американска компания. Тя е завършила Масачузетския технологичен институт и заема топ позиции на сайта Stack Overflow.
„Гледайки коментарите ви, разбирам защо жените не проявяват интерес към работа в областта на технологиите”, отбелязва Скот.


 
На профила си в Инстаграм тя признава, че не обича да се хвали, но в случая не е успяла да се сдържи заради високомерното отношение на коментаторите към нежния пол. Хиляди потребители я подкрепиха с лайкове и коментари.А колегите й програмисти сигурно в момента си скубят косите, защото се оказва, че идеалната жена съществуват, но те са успели да се скарат с нея.

Превод: БЛИЦ
 
 

Източник: blitz.bg