fakti.bgЕдно приложение, разработващо се вече няколко години има шанс да

fakti.bgЕдно приложение, разработващо се вече няколко години има шанс да ...

Приложение намалява разхода на гориво с 30%.fakti.bg

Едно приложение, разработващо се вече няколко години има шанс да се появи на пазара и да помогне за значително снижаване на разхода на гориво на автомобилите.

Разработчиците обещават да намалят разхода на гориво с една трета, като приложението съветва водача как да управлява автомобила по-ефикасно. Automatica се свързва с хардуерния порт на колата и изпраща информация към смартфона на собственика посредством bluetooth.

Данните за маршрута се събират от GPS-а на телефона и се анализират. Automatica обработва информацията в реално време и сигнализира, когато водачът кара прекалено бързо, спира рязко или натиска педала на газта ненужно силно.

Приложението може също да уведомява службите в случай на инцидент и да посочва местоположението, изпращайки междувременно кратко текстово съобщение до близките на шофьора.

Automatica събира и информация за състоянието на двигателя. Ако индикацията "check engine" светне, устройството разчита кода за грешка и дешифрира значението му. Уредът работи с автомобили, произведени след 1996 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

Източник: petel.bg