49-годишен убиец, освободен предсрочно от затвора, запали жива 72-годишна самотно

49-годишен убиец, освободен предсрочно от затвора, запали жива 72-годишна самотно ...

Предсрочно освободен убиец изгори жива пенсионерка в Плевен.

49-годишен убиец, освободен предсрочно от затвора, запали жива 72-годишна самотно живееща жена във вилната зона край град Плевен. Пенсионерката е издъхнала от изгарянията, съобщиха от прокуратурата.
Тялото на убитата е открито на Никулден. Незабавно е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването, на 10 януари т.г. извършителят на жестокото убийство е задържан.
Оказало се, че това е 49-годишен мъж, който през 2017 г. той е бил освободен предсрочно от затвора за извършено друго убийство.
Той и убитата се познавали, като в края на ноември м.г. мъжът отишъл на гости на пенсионерката във вилата й. Двамата употребили значително количество алкохол, избухнал скандал, който прераснал в бой.
Бившият затворник ударил възрастната жена, която паднала в безсъзнание на земята. Мъжът я преместил в избата на вилата и я запалил. Жената е починала от изгарянията.
Окръжната прокуратура в Плевен е повдигнала обвинение за убийство, извършено при условията на опасен рецидив на задържания. Той е направил пълни самопризнания.

Източник: actualno.com