При всяко особено жестоко убийство присъдата да е до живот

При всяко особено жестоко убийство присъдата да е до живот ...

ПОЧЕРНЕНИ РОДИТЕЛИ ПРЕЗ СЪЛЗИ: Управляващите нехаят за нашите деца и за хората, отнели по особен жесток начин техните животи!.


При всяко особено жестоко убийство присъдата да е до живот без замяна, извършителите да нямат право на съкратено дело, самопризнанията да не се приемат като смекчаващи вината обстоятелства, в съда да не се допуска споразумение, извършителите да изпълняват правото си на труд в затвора, да не бъдат допускани на свобода по време на излежаване на присъдата.

За това призоваха в студиото на „Бареков и Байрактаров без цензура” почернени родители, чийто деца са жертви на жестоки престъпления.

Битката вече продължава цели три години, но управляващите не правят нищо,  стана ясно от разказите на  Стефка Стефанова, Трайчо Трайков и Надя Трайкова, които през сълзи разказаха за ужаса, в който са принудени да живеят години наред.

Стефка Стефанова е майка на убития по особено жесток начин Пресиян в град Шумен.

"Престъплението е извършено на 4 септември 2011 година на 300-400 метра от Главното управление на полицията в Шумен, тогава той е едва на 11 години, в тялото му са открити 17 наръгвания с нож, с хирургична точност е прерязан гръбначният му мозък", разказва със сълзи на очи почернената майка.

 „Това е перфектното убийство, оказа се, че в доказателствата липсва каквото и да било конкретика, осъди се човек само по самопризнания”, заяви с огорчение Стефка.  

Трайчо Трайков и Надя Трайков пък са родители на жестоко убитата студентка във Велико Търново Вероника.

„Убийството е станало чрез удари с брадва, прерязан е бил черепният й мозък, беше само на 23 години, тялото й е било изхвърлено като непотребна вещ в реката, което в продължение на три денонощия е стояло там”, разказа с треперещ глас бащата.

Във времето, в което Вероника е убита по този жесток начин, извършителят е имал мярка за неотклонение „Подписка”, а не „Задържане под стража”, тоест той е бил пуснат на свобода, макар извършването на предходно престъпление, стана ясно от разказа му.

Управляващите нехаят за нашите деца и за хората, отнели по особен жесток начин техните животи, заявиха в един глас опечалените родители.

Те споделиха в студиото, че са осъществили редица срещи с народни представители. Получили са уверенията лично от настоящия евродепуатат Ангел Джамбазки, от Цветан Цветанов, ГЕРБ, от настоящия зам.-председател на НС  Явор Нотев, от Румен Петков, АБВ, че исканията им ще бъдат изпълнени.

На въпрос на водещия кои от тях са реализирани към днешна дата, опечалената Стефка отсече: Абсолютно нищо, само голи обещания!

В тази връзка тя заяви, че трябва да се въведе глоба „Безхаберие”. „Управленческият апарат трябва да започне да си изплаща недобре свършената работа по подобие на гражданите, които биват глобявани за всяко нарушение на закона и обществения ред”, категорична е тя.

Източник: bnews.bg