Каролина Плишкова бе глобена с “четирицифрена сума” за това, че

Каролина Плишкова бе глобена с “четирицифрена сума” за това, че ...

Плишкова глобена за избухването си.

Каролина Плишкова бе глобена с “четирицифрена сума” за това, че удари с ракетата съдийския стол след отпадането си на турнира в Рим. Световната номер 5 бе бясна, след като една топка бе отсъдена в аут в решителен момент от двубоя й срещу Мария Сакари.

При 5:5 във втория сет чехкинята прати топката в корта, като повторенията показаха, че е попаднала от вътрешната страна на линията. Съдиите обаче я отсъдиха в аут, което вбеси Плишкова. Тя спори няколко минути, като дори поиска супервайзърът да слезе на корта. Решението не бе променено, което означаваше точка за пробив. Каролина загуби следващата точка и гейма, а след това и мача.

Karolina Pliskova wasn't a fan of a controversial call at the Italian Open, and the former world No. 1 didn't hold back in letting the chair umpire know. pic.twitter.com/C6VAogPwBt
— ESPN (@espn) May 17, 2018
От Женската тенис асоциация (WTA) не разпространиха официално информация по случоя, но мениджърът на Плишкова Михал Хърдличка публикува в социалните мрежи, че тенисистката е глобена.

“Каролина бе глобена от WTA и приема глобата. Тя реши да дари същата сума за благотворителна кауза. Сумата е четирицифрена”, написа Хърдличка.

Източник: sportal.bg