Бившият президент на УЕФА Мишел Платини направи скандално признание като

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини направи скандално признание като ...

Платини: Жребият за Мондиал`98 бе нагласен.

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини направи скандално признание като заяви, че жребият за световното първенство във Франция през 1998 г. е бил нагласен, за да не могат домакините да срещнат Бразилия в мачовете до финала.

„Имаше лека схема, за да бъдат отборите на Бразилия и Франция разделени. Когато си у дома можеш да правиш такива неща. Когато организираш световно първенство можеш да си позволиш тези малки схеми“, коментира Платини в интервю за France Bleu Sport.

“Мислите ли, че другите домакини на световни първенства не са го правили“, запита бившият президент на УЕФА.

В крайна сметка Франция и Бразилия се изправиха един срещу друг във финала на надпреварата, който „петлите“ спечелиха 3:0.

Платини обясни и цялата схема: „Франция срещу Бразилия бе мечтан финал за всеки. Не е трудно да се направи. Франция като домакин е в група А. Групи L или F остават за Бразилия. Ако двата тима завършат на първите позиции в групите, то те няма как да се срещнат един срещу друг, освен на финала. Просто е.“

В момента Мишел Платини изтърпява наказание от 8 години, в които няма право да се занимава с никаква дейност, свързана с футбола. Французинът бе обвинен в корупция през 2015 г.

Източник: segabg.com