На 27 март се обелязва Международният ден на театъра, който

На 27 март се обелязва Международният ден на театъра, който ...

Обичайте театъра в себе си, а не себе си в театъра: днес отбелязваме Световния ден на театъра.


На 27 март се обелязва Международният ден на театъра, който е определен като такъв още през 1961 година от Международния театрален институт /МТИ/.

По повод празника обикновено се организират разнообразни национални и международни театрални инициативи и събития. Едно от най-известните от тях е разпространението на Международното послание за световния ден на театъра, традиционно написвано от личност от световна величина, свързана с театъра.

Първото Международно послание за Световния ден на театъра е написано от Жан Кокто през 1962 година. Тази година автор на посланието е пакистанският сценарист Шахид Надим.
L`oreal Professional Serioxyl Denser Hair: Гъстата коса вече не е само мечта! Edna препоръчва L`oreal Professional Serioxyl Denser Hair: Гъстата коса вече не е само мечта!
Международният театрален институт е организация, обединяваща хора от цял свят, свързани с театралното изкуство. Той е част от системата на ЮНЕСКО. Организацията призовава правителствата на държавите да решават политическите проблеми с политически средства и да се въздържат от употреба на насилие и войни. В Устава на Института от 1948 г. е изрично се подчертава, че сътрудничеството между театралните артисти по целия свят се насърчава от организацията, за да се постигне взаимно разбирателство и мирно съвместно съществуване.
Мисли за любовта към театъра 11 снимки Мисли за любовта към театъра Мисли за любовта към театъра Мисли за любовта към театъра Мисли за любовта към театъра
За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Източник: edna.bg