Движението по път I-1 и АМ Струма вече се осъществява

Движението по път I-1 и АМ Струма вече се осъществява ...

Няма блокади по пътя за Гърция, движението е нормално.

Движението по път I-1 и АМ "Струма" вече се осъществява нормално въпреки неделния интензивен трафик. Към момента няма нищо необичайно, което да се случва на територията на Област Благоевград, каза на брифинг директорът на ОПУ-Благоевград Иван Кунев, предаде БГНЕС.
Според Кунев няма възпрепятстване и блокиране на движението. Вчера при опит за блокиране на кръговото кръстовище в м. Полигона около 19:45 часа, полицаите са били на място и благодарение на усилията им не се е стигнало до продължително затваряне на пътя.
Няма блокада на Е-79, протести на кръговото за АМ "Струма" при Кочериново
"Служителите на Областното пътно управление са на терен, съблюдават и постоянно подават информация за състоянието на пътната обстановка в областта", допълни Кунев.
Припомняме, че сутринта група протестиращи успяха да блокират за кратко кръговото кръстовище между път Е-79 и АМ "Струма" в м. Полигона край Благоевград, след което бяха изтласкани от полицаите зад мантинелите. Над час в този участък движението се пропускаше на етапи, образуваха се колони от автомобили от и за София.
Към 12:00 часа групата протестиращи с искане оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев се изтеглиха от кръговото кръстовище, след като пристигнаха и служители на Отряда за борба с безредиците. Около 13:15 часа протестиращите все пак успяха да блокират за кратко кръговото кръстовище край с. Бараково, също свързващо Е-79 с АМ "Струма".
Тази блокада бе на територията на ОД МВР-Кюстендил, но полицията така и не разбра за нея. След като постигнаха целта си, протестиращите се върнаха в Благоевград.

Източник: actualno.com