Апартаментните хотели да бъдат облагани с такси, предлага партията на

Апартаментните хотели да бъдат облагани с такси, предлага партията на ...

НФСБ внесе предложение за данъчно облагане на апартхотелите.Апартаментните хотели да бъдат облагани с такси, предлага партията на вицепремиера Валери Симеонов "Национален фронт за спасение на България". Нейните депутати внесоха в парламента предложение за съответните законови промени. Според вносителите, така ще бъде решен проблемът с нелоялната конкуренция в областта на туристическите услуги. 

Борис Ячев от НФСБ, които са част от групата на "Обединени патриоти", посочи, че затягането на данъчния режим е по искане на туристическия бранш, тъй като апартхотелите са извън данъчното облагане.

"В същото време те ползват ресурса на съответния курорт - плажове, ски-влекове, писти, лифтове и така нататък, за които съответната община или държавата плаща разходи за тяхната поддръжка", заяви Ячев.

Според разчетите на вносители с въвеждането на таксата ще си осигурят около 200 милиона лева допълнителни доходи за курортните общини. Законът ще засегне само обектите, които не са основно жилище за данъчно задълженото лице, уточниха още вносителите. Промените в Закона за местните данъци и такси срещат подкрепата на ГЕРБ, БСП и партия "Воля".

Източник: bnr.bg