С премахването на машинното гласуване се посяга на демократични процеси,

С премахването на машинното гласуване се посяга на демократични процеси, ...

Нинова: С премахването на машинното гласуване се посяга на демокрацията.

С премахването на машинното гласуване се посяга на демократични процеси, на прозрачното гласуване. Отнема се правото на хората, което досега им бе дадено по закон. Смятам, че го правят, за да манипулират изборите, защото машините не могат да подправят протоколи, да дописват мъртви души, каза Корнелия Нинова, която е на посещение в Шумен. 

Искаме изчистване на списъците от мъртвите души, видео наблюдение и машинно гласуване, допълни тя.

Председателят на БСП събщи, че в момента текат конференциите по районните структури в столицата във връзка с номинациите за кандидат-кметове. Тя допълни, че предстои градската конференция в началото на септември, когато ще стане ясно и името на кандидата на социалистите. 

Първо Мая (Манолова) да определи какво ще прави и после ще го коментирам и аз, отговори Нинова на въпрос дали БСП ще подкрепи кандидатурата на омбудсмана за кмет на София. По-рано днес Мая Манолова заяви, че ще се кандидатира, ако "я вбесят докрай".

В понеделник ще има заседание на правителството във връзка с бъдещето решение за закупуване на американски изтребители. -->

Ще изчакаме утре да се вземе решението и във вторник свикваме съвета по отбрана на БСП. Ще припомня, че БСП има позиция от миналата година, когато започна цялата сделка в парламента. Ние сме за модернизация на българската армия, но тази модернизация да не надхвърля 2% от БВП, да е обвързана с индустриално сътрудничество, което да дава възможност на българската икономика и предприятия да се развиват и да не е за сметка на други социални недофинансирани сектори - като социалния, образование, здравеопазване, каза Корнелия Нинова. 

По думите й - това, което е известно около сделката към този момент и ако плащането е "на куп" - би надхвърлило 2% от БВП и ще наложи актуализация на бюджета. 

 

Източник: dariknews.bg