Некоректно е лоялността ми към БСП да се поставя под

Некоректно е лоялността ми към БСП да се поставя под ...

Нинова: Не е задължително Станишев да е евродепутат.

Некоректно е лоялността ми към БСП да се поставя под въпрос, отговорил президентът на ПЕС

Не е задължително Сергей Станишев да е евродепутат. Това е заявила соцлидерката Корнелия Нинова в изказване срещу президента на ПЕС по време на заседанието на червения пленум. На него БСП трябва да избере водач на листата си между Станишев, който е с най-много номинации от структурите, и Елена Йончева, която е фаворитка на ръководството.

Да освободим Сергей от неудобството да изразява позицията на БСП, съчетано с различна позиция на ПЕС, предложила соцлидерката. И направила подробен анализ на различията между БСП и ПЕС.

Нинова дала пример с ЕНП и АЛДЕ, чиито лидери не са евродепутати. И напомнила, че и предшественикът на Станишев в ПЕС Поул Расмусен не е бил такъв.

Категорично против предложението на Станишев и Йончева да се гласуват заедно първо и второ място в листата, се обявила Нинова.

В отговор Сергей Станишев обяснил, че президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален е евродепутат. И напомнил, че и генсекът на ЕНП Антонио Лопез е евродепутат.

Станишев казал, че Нинова умишлено търси разделителни линии. И добавил, че е безкрайно некоректно е да се поставя неговата лоялност към партията под въпрос.

Напомнил, че за Истанбулската конвенция се борило и женско движение на БСП.

И предупредил, че БСП няма да успее без помощ от ПЕС, ако дойде на власт.

Източник: dnesplus.bg