Значителни усилия в маркетинга и рекламата трябва да бъдат приложени

Значителни усилия в маркетинга и рекламата трябва да бъдат приложени ...

Николова чака силен трафик от туристи през август.


Значителни усилия в маркетинга и рекламата трябва да бъдат приложени в дейност като туризма. Трябва да се продължи и дигитализацията, разкри в предаването "Беновска пита" по Канал 3 вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Николова провежда активни срещи на терен с туристическия сектор, който в нормални условия дава 10% от БВП, съобщи самата министърка.

През август ще има по-засилен поток от туристи, каза още Николова.

Вицепремиерката допълни, че е имала среща с екскурзоводите, които са 1500 човека и почти не работят от март месец насам. Те са постигнали съгласие за популяризиране през социалните мрежи на 20 неособено популярни места в България. Именно екскурзоводи ще правят това видеопредставяне.

В края на септември ще посрещнем първите германски туристи, които ще посетят курортите ни за балнео и спа, сподели министърът.

Тя даде гласност на екшън план за плавно преминаване през преходния сезон и работа за зимния сезон. Създава се консултативен съвет по туризъм с представители на бранша и на научните среди. Той ще осигурява бързи решения за туризма. Работата му ще започне през септември.

Марияна Николова отбеляза, че очакваме английските туристи за зимния сезон.

Източник: standartnews.com