През 7-те дни, в които бях задържан, аз непрекъснато бях

През 7-те дни, в които бях задържан, аз непрекъснато бях ...

Нидерландецът Стелингверф: Няма да се скрия, невинен съм.

"През 7-те дни, в които бях задържан, аз непрекъснато бях бит, ритан, злоупотребяваше се с мен. Моля не ме връщайте в килията. Няма да се скрия и да извърша престъпление, докато съм под домашен арест. Това заяви пред Софийския районен съд недерланденцът Йохан Стелингверф.

Той бе доведен с полиция в съда в 16:30 ч., след като прокуратурата внесе искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

Йохан Стелингверф бе обвинен във вторник вечерта по второ дело за изнасилване.

По-рано, на 26 декември, той бе задържан по друга жалба на 32-годишна софиянка, но тогава градският съд го пусна под домашен арест.

"Ваша чест, през изминалите две седмици бях под домашен арест и оправдах доверието, което съдът ми оказа. Никакво престъпление не съм извършил. През цялото време бях там (жилището в София, в което е под наем - б.р.). Когато полицаите идваха да ме контролират, аз винаги отварях вратата. Не наруших доверието, което ми бе оказано", заяви холандецът.

Той живее под наем в апартамен на ул. "Одрин". Престъплението, за което е обвинен по българския закон, се наказва със затвор от 2 до 8 години.

Двама адвокати ще защитават нидерландеца в съда. Те заявиха, че няма обосновано предположение Йохан да е извършил престъпление.

"Има само разпит на пострадалата унгарка, който наподобява еротичен разказ на шестокласник", каза един от адвокатите. Според него Йохан е с чисто минало и не е осъждан.

В момента Софийски районен съд заседава по искането за арест. Очаква се решение.

Източник: dnesplus.bg