Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов видя не лична, а механична

Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов видя не лична, а механична ...

Нено Димов не е много виновен за водната криза, смята Валери Симеонов.Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов видя "не лична, а механична вина" в действията на Нено Димов, който е единственият обвинен от прокуратурата за водната криза в Перник. Пред БНТ той добави, че вече бившият екоминистър "не е много виновен или има малка част от вината". Думите му идват само няколко часа, след като съдът остави за постоянно в ареста Димов. Той е с обвинение за умишлена безстопанственост, довела до загуби за държавата за няколко милиона лева.

Според Симеонов днешното решение на съда било по вече установения метод за удовлетворяване на общественото мнение. И направи паралел с древен Рим.

"Най-низките страсти на обществото са удовлетворени. Намерен е виновник. Това е като в древен Рим, където виновните са ги хвърляли на арената да ги разкъсват животните за радост на тълпата. Много скоро няма да има хора за министри и заместник-министри. Търси се изкупителна жертва, а не се прави анализ на ситуацията", каза Симеонов.

Той добави, че решението на Специализирания съд е продиктувано от обществен натиск и те го били признавали с мотива, че казусът засяга много хора. "Нека тогава улицата да раздава правосъдие", допълни Симеонов.

Лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" уточни, че до разваляне на коалиционното споразумение с ГЕРБ трудно може да се стигне, тъй като не трябва да се спазва програмата, под която са се подписали. "Патриотите" обаче имали сериозни забележки по изпълнението ѝ и именно заради това все още не е взето официално решение дали ще подкрепят или не вота на недоверие към правителството, внесен от БСП.

Всичко, което трябва да знаете за:Водната криза в Перник (128)

Източник: dnevnik.bg