Спектакли на Мариус Куркински, Диана Добрева и Иван Пантелеев са

Спектакли на Мариус Куркински, Диана Добрева и Иван Пантелеев са ...

Народният театър открива новия си сезон.


Спектакли на Мариус Куркински, Диана Добрева и Иван Пантелеев са сред премиерните заглавия на сцената на Народния театър. Новият сезон започва днес, и предстои да видим десет нови представления. Първата нова пиеса е "Каквото, такова" от Недялко Йорданов.

Как ще изглежда светът, ако разказваш за миналото в бъдеще време? Темата за домашна работа е зададена от класната ръководителка на съученици, които се срещат всеки ден в продължение на 55 години. Доайени на българския театър прилежно ще отговорят в 8 монолога на въпроса как се посрещат превратностите на времето.
Емилия Радева, актриса: Според мен това е проблемът - както и да се менят времената, да ги приемеш, но винаги, винаги да запазваш своето верую. Недялко Йорданов, автор и режисьор: Това не значи примирение. Това не значи, че чакаш какво ще ти се стовари на главата. Но ако ти се стовари нещо на главата, не трябва да се отчайваш. Казваш си: "Каквото, такова!", но ще видим по-нататък какво ще бъде".
Ева Тепавичарова, актриса: Аз не съм съгласна с тази сентенция, не съм съгласна с автора. Това разбира се е заради моята младост!

Следващата премиера е "Хубава риба". На голямата сцена в Народния театър ще видим Марин Янев, Стефан Мавродиев, Стоян Алексиев, Елена Телбис и Пламен Димитров. "Приятна жена в лоша компания"е новото заглавие с участието на Кръстьо Лафазанов, а 2020 година ще започне с "Плач на ангел" на Стефан Цанев.

През новия сезон субтитри на английски език ще направят достъпни и за чужденци някои от спектаклите на големите български актьори. Ще могат да научат повече за театъра и в специални туристически разходки всеки понеделник.

Източник: bnt.bg