54% от българите се определят като хубави, а 72% от

54% от българите се определят като хубави, а 72% от ...

Над 50% от българите се мислят за хубави.


54% от българите се определят като хубави, а 72% от тях твърдят, че са доволни от себе си, сочат данни от изследване на “Галъп интернешънъл“ за самочувствието, красотата и ценностите по поръчка на “Жената днес“ и "Рубела Бюти“. Когато става дума за самоопределението "хубав", мъжете почти се изравняват с жените. 55% от българките смятат за себе си за хубави и почти толкова – 53% – от българските мъже.

57% признават, че днес е по-важно как изглеждаш, а не колко си умен. 58% казват, че за красивите хора всичко изглежда по-лесно. Но да се чувстваш добре със себе си е най-важното – за да си красив в очите на другите, трябва да си красив в своите очи, сочат данните от проучването.

Според проучването не (само) властта и парите, дори и не само външният вид, те правят привлекателен. Например, една трета от българите се съгласяват с твърдението, че по-богатите хора изглеждат и по-красиви, но две трети го отричат. 22% пък смятат, че хората с повече власт изглеждат по-красиви. 68% обаче са на обратното мнение, останалите не могат да преценят. Интелектът привлича (72% от запитаните смятат така; сред висшистите процентът е по-висок), добротата приобщава (според 82% от българите). Увереността краси (79%). Артистичността е секси, мислят повече от половината от запитаните.Фитнесът става все по-важен (близо една трета даже смятат, че е задължителен).

Източник: mediapool.bg