Мъжко Здраве - НовиниСпоред Световната здравна организация всяка година се самоубиват в световен

Според Световната здравна организация всяка година се самоубиват в световен ...

... се покаже, че съществуват сериозни опити за осигуряване на психично здраве, специално насочени към тях, това най-вероятно ще увеличи търсенето на помощ от тяхна страна.


Депресията и проблемите на съня са силно разпространени заболявания които

Депресията и проблемите на съня са силно разпространени заболявания които ...

... съня или как да подходят към депресията“, отбелязват изследователите. Поради тази причина е нужно да се насърчава скрининг на мъжете, посещаващи клиниките за мъжко здраве.Следродилната депресия е сериозно разстройство на настроението което според Американската

Следродилната депресия е сериозно разстройство на настроението което според Американската ...

... и семейството трябва да признаят нуждата на някои мъже от подкрепа и в същото време да се осигури достъп до скрининг практики, идентифициращи психичното разстройство.Не е тайна че понякога жените имащи проблеми със зачеването ходят

Не е тайна че понякога жените имащи проблеми със зачеването ходят ...

... за т. нар."оксидативен стрес". Въпреки че тази област на изследванесе нуждае от по-нататъшно развитие, тя подсказва каква важна роля играят емоционалните състояниязарепродуктивното здраве на мъжа.


Ракът на простатата е най честата форма на раково заболяване което

Ракът на простатата е най честата форма на раково заболяване което ...

... алтернатива на мастурбирането, стига да се извършва с предпазни мерки. Епидемиолозите свързват полово предавани инфекции като цитомегаловируса и трихомониазата с развитието на рак на простатата.Инфертилните мъже са по склонни да развият агресивенрак на простатата показват

Инфертилните мъже са по склонни да развият агресивенрак на простатата показват ...

... способност при запазена способност за полов живот. Лечението на фертилността може да се използва като скрининг инструмент за диагностициране на рак на простатата, според изследователите.

Количеството на сперматозоидите при мъжете от Северна Америка Европа Австралия

Количеството на сперматозоидите при мъжете от Северна Америка Европа Австралия ...

... на тютюнопушенето. Също така, много важен фактор е и здравословният начин на живот, тъй като има известна връзка между затлъстяването и намаления брой на сперматозоидите.Редица здравословни проблеми при човека се асоциират с прекомерния стрес

Редица здравословни проблеми при човека се асоциират с прекомерния стрес ...

... не просто обикновена необходимост за мъжете, а може да бъде фактор с животоспасяващ ефект, особено в модерното общество, излагащои двата пола на прекомерно психическо напрежение.
Простата или наричана още простатна жлеза има отношение към образуването

Простата или наричана още простатна жлеза има отношение към образуването ...

... мускулна тъкан. След настъпване на пубертета тя постепенно нараства и в нея се развива по-голямо количество жлезна тъкан. В старческа възраст настъпва нейното обратно развитие.


Мъжката полова система включва тестисите надсеменник семепровод семенни мехурчета простатна

Мъжката полова система включва тестисите надсеменник семепровод семенни мехурчета простатна ...

... завършва. За средни стойности на дължината на пениса, във въздбудено състояние, се приемат около 14см. Приблизителната средна обиколко на пениса е в рамките на 12см.Статистиката сочи че от проблеми с щитовидната жлеза страдат повече

Статистиката сочи че от проблеми с щитовидната жлеза страдат повече ...

... да се подозира хипотиреоидизъм като подлежаща приична. Важно е да се направят съответните изследвания ида се предприеме лечение, което в повечето случаи е достатъчно ефективно.

Промяната в нормалното оцветяване на спермата може да изглежда стряскащо

Промяната в нормалното оцветяване на спермата може да изглежда стряскащо ...

... малко вероятно да сигнализира проблеми с мъжкото здраве. По-сериозно отношение към проблема следва да се прояви при редовната му поява и особено при съпътстващи симптоми.Еректилната дисфункция е проблем който далеч надхвърля рамките на сексуалния

Еректилната дисфункция е проблем който далеч надхвърля рамките на сексуалния ...

... Коя точно е причината за сексуалните смущения обаче може да установи само лекар, който и да назначи най-ефективните и безопасни мерки във всеки индивидуален случай.Първосигнално терминът хормонален дисбаланс се асоциира с женското здраве защото

Първосигнално терминът хормонален дисбаланс се асоциира с женското здраве защото ...

... към консултация със специалист за предприемане на мерки за възстановяване на хормоналния баланс. Има редица мерки, които може да са достатъчно ефективни в такива ситуации.


Броят на мъжете хоспитализирани поради хранително разстройство или негово усложнение

Броят на мъжете хоспитализирани поради хранително разстройство или негово усложнение ...

... или натрупване на тегло, трябва да се търси помощ от специалист. В някои случаи се налага едновременна помощ от специалист по храненето, невролог и психотерапевт.


Мъжете с по ниски нива на тестостерон са по защитени от един

Мъжете с по ниски нива на тестостерон са по защитени от един ...

... възраст, щеподпомага навременното диагностициране на доброкачествени и злокачествени изменения в състоянието на простатната жлеза – един от основните проблеми с мъжкото здраве в световен мащаб.
Източник istockphoto Какво представляват анаболните стероиди Анаболните стероиди са вид

Източник istockphoto Какво представляват анаболните стероиди Анаболните стероиди са вид ...

... анаболни стероиди може да доведе до депресия и дори самоубийство. Депресивните симптоми могат да продължат до една година, след като потребителят спре да взима стероиди.Поради редица генетични анатомични или хормонални фактори някои заболявания се

Поради редица генетични анатомични или хормонални фактори някои заболявания се ...

... като характерни предимноза женския пол. Докато това неправилно схващане не се промени, рискът за мъжете може и да остане по-нисък, но последствията ще са по-сериозни.
Според резултатите на ново изследване мъжете претърпели вазектомия правят по често

Според резултатите на ново изследване мъжете претърпели вазектомия правят по често ...

... Страхът от разпад на брака, възможността за създаване на ново семейство или събиране с по-млада партньорка са сред основните причини, които възпират мъжете от процедурата.


В предходен материал представихме най важните витамини за мъжката плодовитост Успоредно

В предходен материал представихме най важните витамини за мъжката плодовитост Успоредно ...

... Резултатите в повечето случаи са позитивни и бързи, а едва при липса на такива следва да се предпиремат по-сериозни медикаментозни мерки за подобряване на плодовитостта.Количеството на жизнеспособните сперматозоиди е основен показател при изследване качеството

Количеството на жизнеспособните сперматозоиди е основен показател при изследване качеството ...

... мерки. При трайно влошени количествени показатели на спермограмата се препоръчват медикаментозни мерки, но посочените стъпки също може да се прилагат за подобряване ефекта на терапията.


Източник istockphoto Еректилна дисфункция е състояние при което мъжете изпитват

Източник istockphoto Еректилна дисфункция е състояние при което мъжете изпитват ...

... тези случаи се използват препарати на избор от групата на инхибиторите на фосфодиестеразата. Преди употребата им трябва подробно да сме запознати с техните странични ефекти.


През последните години в България нашумя световната кампания за профилактика

През последните години в България нашумя световната кампания за профилактика ...

... има опит в овладяването на злокачествени процеси. Консултантът може да отговори на допълнителните въпроси, които са изникнали междувременно и да препоръча подходяща за заболяването терапия.


Т нар простата специфичен антиген PSA е белтък който простатната жлеза

Т нар простата специфичен антиген PSA е белтък който простатната жлеза ...

... най-тежкото заболяване – рак на простатата – простата специфичният антиген трябва да се изследва периодично за гарантиране навременната намеса при евентуални опасни промени в жлезата.