Момиче намери странен предмет, наподобяващ пластмасов пакет, докато се разхождаше

Момиче намери странен предмет, наподобяващ пластмасов пакет, докато се разхождаше ...

Момиченце намери на плажа "красив пакет", който за малко не й отне живота.

Момиче намери странен предмет, наподобяващ пластмасов пакет, докато се разхождаше край брега на морето. Без да се замисля, то се навело с намерението да разгледа отблизо любопитната синя находка.
 
За щастие, баща й навреме забелязал какво се кани да направи и й забранил да доближава находката. С помощта на палки бащата вдигнал съществото и го отнесъл във водата.

Работата е там, че това, на което попаднало момиченцето, се нарича Португалска галера. Мекотелото прилича много на медузите. А отровата му е изключително опасна за всяко живо същество.Експертите казват, че ако човек бъде ухапан от Португалска галера, кръвното му ще падне мигновено, дишането ще се затрудни, а след това ще загуби съзнание. Възникналата белодробна недостатъчност може да доведе и до смърт.

В дадения случай рискът на летален изход бил много висок, тъй като детският организъм, за разлика от този на възрастните, не би могъл да се справи с мощната интоксикация.

Учените добавят, че в подобни случаи е добре ужиленото място да бъде промито бързо с морска вода, а за облекчаване на болката да се използва леда.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg