Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей предупреди депутатите, ако не подкрепят

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей предупреди депутатите, ако не подкрепят ...

Мей предупреди депутатите за дълго отлагане на Брекзит.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей предупреди депутатите, ако не подкрепят споразумението й за Брекзит, има вероятност страната "да не напусне ЕС много месеци", информира АФП.

Тя отправи призива след хаотична седмица в парламента. Депутатите на два пъти отхвърлиха сделката на Мей с евролидерите две седмици преди Обединеното кралство да напусне Общността.

В статия за "Сънди телеграф" Мей отбеляза, че ако законодателите приемат сделката й преди срещата на върха на ЕС в четвъртък, тя ще поиска "кратко техническо отлагане" на Брекзит.

Признавайки, че "не е идеалният резултат", премиерът поясни, че "е нещо, което британският народ ще приеме, ако бързо доведе до Брекзит".

"Алтернативата, ако парламентът не одобри споразумението, е много по-лоша", предупреди министър-председателят и подчерта, че Великобритания най-вероятно ще вземе участие на европейските избори през май, ако има по-голямо отлагане.

Идеята, че британският народ ще гласува на изборите за Европейски парламент три години след гласуването за напускане на ЕС е шокираща. Не може да има по-голям символ на колективния политически провал на парламента, пише тя. /news.bg

Източник: dnesplus.bg