Всички права на Владимир Пелов ще бъдат спазени, ако той

Всички права на Владимир Пелов ще бъдат спазени, ако той ...

МВР обеща да не нарушава правата на Пелов, ако той се предаде.

Всички права на Владимир Пелов ще бъдат спазени, ако той се предаде. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.
"Издирването не е престанало за секунда дори. Въпросното писмо ни беше предадено вчера от журналист от българска медия. Предстои да се назначат съответните експертизи и да се уточни автентичността на това, че авторът е г-н Пелов", допълни Маринов.
Вчера Пелов изпрати публично писмо, в което описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди също така, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга.
Писмото е предадено на прокуратурата и то вече е част от делото за бягството.
„Случаят с писмото на Пелов ми напомня на случая на Венци Чикагото, който също през медиите, беше търсил контакт“, посочи Младенов.
„В президентството писмото не е получавано“, каза на свой ред вътрешният министър Валентин Радев.
Припомняме, че Пелов и Радослав Колев избягаха от софийския затвор на 3 април.
"Има множество задържания. Но всъщност присъдите ги преценя съдът, така че мисля, че няма съмнение, че всичко е направено, съгласно закона", допълни Младенов. 
"Към момента разследващите са натоварени в най-големите градове - София, Бургас, Варна. Слънчев бряг е най-горещият курорт по нашето Черноморие, така че от гледна точка на престъпността е най-рисков", обясни главният секретар на МВР.
 

Източник: actualno.com