Сезон за историята – така в Манчестър сити ще запомнят

Сезон за историята – така в Манчестър сити ще запомнят ...

"Манчестър сити" се устремява към историята с шанс за требъл в Англия.Сезон за историята – така в "Манчестър сити" ще запомнят настоящата година, ако спечелят ФА къп (Купата на футболната асоциация). Днес в 19 часа "гражданите" се изправят срещу "Уотфорд" във финала на най-стария футболен турнир в света. След като вече триумфираха с титлата във Висшата лига и Купата на Лигата, тимът на Пеп Гуардиола има шанс да стане първият в историята, спечелил и трите домашни трофея.

До този момент подобно нещо в английския футбол не е правено от мъжки отбор. Единственият английски тим, който досега го е постигал е женският състав на "Арсенал" през 2007 г.

ФА къп е единственият трофей в Англия, който Гуардиола не е спечелил след идването си, така че двубоят има допълнителен стимул за мениджъра на "гражданите".

"Това е финал, а в такъв мач всичко може да се случи. Обичайно по-добрият отбор печели, но сме виждали и изненади. Във Висшата лига е различно, имаш шанс за поправка, а във финал не е така", каза Гуардиола преди срещата.

Wembley awaits...

Източник: dnevnik.bg