Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки

Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки ...

Макрон: Кризата с коронавируса поставя под въпрос оцеляването на европейския проект.


Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки на Европейския съюз, че кризата с коронавируса поставя под въпрос оцеляването на европейския проект", предаде Ройтерс, като се позова на дипломат.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2751
"Има риск епидемията да подкопае основните стълбове на блока", аргументирал се е Макрон на Европейския съвет, който се състоя вчера чрез видеоконферентна връзка.

Над 1800 заразени с коронавируса и близо 20 починали в Ирландия

Френският президент е предупредил, че оцеляването на европейския проект е поставено на карта. "Има риск Шенгенското пространство за свободно движение да се разпадне", дал е конкретен пример той.

На виртуалната среща на върха на ЕС германската канцлерка Ангела Меркел сее  обявила против емитирането на общи европейски "корона облигации", за да бъде подкрепена икономиката. Самата Меркел съобщи това след края на видеоконференцията.

Нови 365 смъртни случая от коронавирус във Франция

Франция и Италия предложиха наскоро емитирането на такива "корона облигации".

Задлъжнелите страни от Южна Европа като Италия често се обявяват за общи облигации, но тя е отхвърляна от северните държави.

Меркел винаги е отхвърляла идеята.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2751 Караянчева: Няма никаква диктатура, обвиненията на опозицията са безпочвени

Караянчева: Няма никаква диктатура, обвиненията на опозицията са безпочвени Десислава Атанасова: Не лишаваме народното представителство от трибуна Десислава Атанасова: Не лишаваме народното представителство от трибуна Над 1800 заразени с коронавируса и близо 20 починали в Ирландия Над 1800 заразени с коронавируса и близо 20 починали в Ирландия
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg