БНРфото: Иво Божков, фейсбук Вера Иванова - една от майките от инициативата

БНРфото: Иво Божков, фейсбук Вера Иванова - една от майките от инициативата ...

Майка от Системата ни убива обвини министър Сачева в тенденциозност.БНР

фото: Иво Божков, фейсбук 

Вера Иванова - една от майките от инициативата "Системата ни убива", обвини социалния министър Деница Сачева в тенденциозност и в противопоставяне на едни хора с увреждания срещу други.  

Поводът е днешното изявление на министър Сачева, в което тя определи като злоупотреба с каузите на хората с увреждания вчерашната акция на "Системата ни убива" пред къщата на премиера в Банкя и разправиите с полицията пред ректората на Софийския университет.

"Министър Сачева, откакто е министър, злоупотребява с децата ни, с хората с увреждания и по всякакъв начин саботира всичко, което сме постигнали. Днес излезе с едни хвалебствени слова за това колко много неща се дават, само че тези неща, до едно, са извоювани от нас - майките на деца с увреждания. Това е тенденциозно. Това не ни е за първи път - да се противопоставят едни хора с увреждания на други хора, майки срещу майки. Това сме го гледали години. Години се борихме да постигнем елементарните права за тези деца, които са обречени с политиката на министър Сачева".

Вера Иванова обвини представителите на организациите на хора с увреждания, участвали в брифинга заедно със социалния министър, че харчат държавни субсидии и вместо да подкрепят, пречат на реформите в социалната сфера.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

Източник: petel.bg