Националният отбор на Армения пропусна страхотна възможност да се изравни

Националният отбор на Армения пропусна страхотна възможност да се изравни ...

Лихтенщайн обърка плановете на мечтаещите за европейско арменци.


Националният отбор на Армения пропусна страхотна възможност да се изравни по точки със заемащия второ място в група J тим нa Финландия. Без голямата си звезда Хенрих Мхитарян, "трикольорите" намалиха само с пункт изоставането си от скандинавците, след като тази вечер направиха реми при визитата си на тоталния аутсайдер Лихтенщайн.
Италия победи Гърция с 2:0 в европейска квалификация
Италия е на Евро 2020, селекцията на Манчини не спира с победите

2:0 за "Скуадра адзура" срещу Гърция

Това беше и едва втора точка за Княжеството в тези европейски квалификации.

Срещата във Вадуц стартира прекрасно за гостите, които откриха в 19-ата минута чрез Барсехян, който превърна в гол асистенция на Газарян.

През втората част обаче Лихтенщайн се възползва от една от редките си опасни атаки в мача и Фрик съумя да накаже Айрапетян. До края арменците хвърлиха всичко в атака, но положителен развой не донесе дори и включването на офанзивни футболисти като Миранян и Араз Юзбилис.

Така Армения продължава жестоката си битка за второто място, даващо право на участие на Евро 2020. В момента то е заето от Финландия с 12 точки, докато селекцията на Армен Гулбадахянт и Босна са с по 10. До края на тази група, в която сигурен победите е отборът на Италия, остават още три кръга. Още в следващия предстои директна битка между финландци и арменци в Тампере.
Босна и Херцеговина надви Финландия с 4:1 в европейска квалификация
Босна се върна в голямата игра с разгром над Финландия

Балканците разбиха своя съперник с 4:1

ЛИХТЕНЩАЙН - АРМЕНИЯ 1:1

0:1 Барсехян (19"), 1:1 Фрик (72")

Източник: topsport.bg