Легендарният капитан и полузащитник на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън посъветва

Легендарният капитан и полузащитник на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън посъветва ...

Легенда на Манчестър Юнайтед даде ценен съвет на Погба.

Легендарният капитан и полузащитник на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън посъветва звездата на тима Пол Погла да избягва конфликти около бъдещето си на “Олд Трафорд”.

Наскоро французинът заяви желанието си да напусне тима, като Реал Мадрид и Ювентус са готови да го привлекат, но “червените дяволи” за момента отказват да го продадат. Имаше съмнения дали Пол Погба ще постъпи така, както направиха Антоан Гризман и Лоран Косиелни, които отказаха да се явят за началото на подготовката на своите отбори, съответно Атлетико Мадрид и Арсенал. Той обаче замина със своите съотборници за предсезонното турне на Юнайтед в Австралия, Сингапур и Китай.

“Ти си играч на Манчестър Юнайтед, обвързан си с договор към тях. Затова трябва да даваш всичко за клуба, отбора и феновете. Има много спекулации в медиите около Пол. Той е топ играч. Стой мирен и си прави подготовката възможно най-добре, което, като съм го наблюдавал, прави. Ако се случи нещо и клубът също иска това да се случи, или пък нищо не стане, то трябва да се примириш с положението”, заяви пред “Скай Спортс” Робсън, който е заедно с играчите в турнето им като посланик на клуба.

"You're a Manchester United player so you have to give everything for the club, the team and the fans"
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) July 14, 2019 Той коментира и действията на Гризман и Косиелни. “Мисля, че играчите твърде много се влияят от своите агенти, вместо да вземат сами решенията. Понякога може би искаш съвет с кого да подпишеш и кога да го направиш, но в крайна сметка, това се отнася за теб, така че можеш сам да покажиш пътя, който искаш да следваш в кариерата си. Не мисля, че много футболисти правят това - те винаги искат съвети от агентите си, които обаче желаят играчите да сменят отборите си, за да получат пари. Ако даден футболист е лоялен на клуба си и остане там, агентът няма да спечели толкова пари. Мисля, че това оказва голямо влияние не само върху Манчестър Юнайтед, но и върху всички останали. Понякога играчите трябва да се поглеждат в огледалото и да правят това, каквото те искат с кариерите си”, допълни Робсън.

Източник: sportal.bg