Противоречията и скандалите в застраховането не спират.Компания Лев инс и

Противоречията и скандалите в застраховането не спират.Компания Лев инс и ...

Лев инс: Бюро Зелена карта ни дължи пари, не ние на него.


Противоречията и скандалите в застраховането не спират.

Компания "Лев инс" и данните на българското бюро "Зелена карта" за това кой на кого дължи пари тотално се разминават, стана ясно в петък.

Ден, след като Mediapool изнесе справка на бюрото, че към 30 май 2019 г. "Лев инс" е единствената компания с големи задължения към него, възлизащи на 7.1 млн. евро, от застрахователя отговориха, че не само не дължат никакви пари, но и имат да взимат.

"Във връзка с отправеното запитване за задълженията на "Лев Инс" към Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ, бюро "Зелена карта"), категоричният ни отговор е: "Не, "Лев Инс" няма задължения". Точно обратното - имаме вземания, и в този контекст се водят разговори с български, европейски, международни организации и институции, в това число и с НББАЗ", казаха от застрахователното дружество в отговор на въпроси на Mediapool.

В допълнение, "Лев инс" обвинява предишното ръководство на бюрото, начело с изпълнителния директор на "Алианц" Орлин Пенев, че през 2018 г. е извършило "противозаконни" плащания на обезщетения по застраховка "Гражданска отговорност" за инциденти в чужбина. Пенев подаде оставка от бюрото на 13 декември 2018 г. "по здравословни причини".

Източник: mediapool.bg