Четирикратният световен шампион и финалист в “Крусибъл” през последните три

Четирикратният световен шампион и финалист в “Крусибъл” през последните три ...

Крусибъл зове: Хигинс елиминира Стивънс и мечтае за 4-и пореден финал.


Четирикратният световен шампион и финалист в “Крусибъл” през последните три години Джон Хигинс елиминира Матю Стивънс след 10:5 и се класира за осминафиналите на Световното първенство по снукър. Вълшебника от Уишоу нямаше почти никаква игрова практика от март месеца насам, но както обикновено, повиши значително нивото на представянето си, когато усети атмосферата в шефилдския театър (макар и без публика тази година). 

In the end, it was a comfortable 10-5 win for the four-time World Champion which sees him safely through to the last 16 #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/wtNFyCyHmV
— World Snooker Tour (@WeAreWST) August 2, 2020
Сезонът до момента на Хигинс не е особено впечатляващ, но той винаги се е представял по-добре срещу по-добрите опоненти и на по-големите сцени. Интересното е, че двамата със Стивънс не се бяха срещали на голямо събитие от цели шест години, а иначе само в “Крусибъл” Хигинс вече води с 3:1 победи. 

Двукратният финалист (2000 и 2005 година) Стивънс се наслади на 17-ото си участие на Световното първенство, за което премина през квалификациите след едва 9 часа тренировки в условията на пандемия. Той имаше добър шанс да намали изоставането си до 6:8 в края на сесията, но пропусна черна от оригиналната й позиция.

"Крусибъл" зове: Експресен и безмилостен старт за Ракетата
След това Хигинс направи няколко добри сейфти удара, а пък Стивънс се закопа с пропуск по жълтата и така изостана с 5:9. Той все пак ще запомни участието си с хубав сенчъри брейк от 138 точки в 10-ия фрейм, а Хигинс затвори мача с поредица от 53, като иначе записа още топ брейкове от 74, 60, 61, 69 и 61.

Вълшебника от Уишоу ще се изправи срещу Дейвид Гилбърт или Курт Мафлин, като норвежецът води засега с 5:4.

Източник: sportal.bg