Коронавирус - Новини


Великобритания премахва ваксинационните паспорти задължителните маски на обществени места и

Великобритания премахва ваксинационните паспорти задължителните маски на обществени места и ...

... си в работа от разстояние. „Освен това правителството вече няма да изисква задължително носене на маски в затворени помещения и в обществения транспорт“, отбеляза Джонсън.

Новите лекарства срещу COVID 19 ще бъдат нашият шанс за контролиране

Новите лекарства срещу COVID 19 ще бъдат нашият шанс за контролиране ...

... болниците не бива да успокояват. Има натиск към личните лекари и към другите свободни легла в болниците, това допълнително натоварва здравната система", коментира още вирусологът. 


10 хиляди са случаите на новозаразените с COVID 19 за денонощието

10 хиляди са случаите на новозаразените с COVID 19 за денонощието ...

... на антибиотици", посочи пред личният лекар Мирослав Спасов. Той препоръчва да не се прибягва до самолечение. нарастването на случаите се увеличават и повикванията към спешния телефон 112.  
Кметът на италианския град Месина обяви гладна стачка в знак

Кметът на италианския град Месина обяви гладна стачка в знак ...

... хотелите, конгресните центрове, ресторантите, ски лифтовете и пътническите превози на къси и дълги разстояния, като например фериботите. Почти 80 процента от италианците са напълно ваксинирани.Чехия съобщи че е регистрирала над 20 000 нови случая

Чехия съобщи че е регистрирала над 20 000 нови случая ...

... случаите в страната, отбелязва Ройтерс. Правителството съкрати времето за карантина и започна задължително тестване на работещите два пъти седмично независимо дали са ваксинирани или преболедували коронавирус. В България няма нито един случай на доказана причинно следствена връзка

В България няма нито един случай на доказана причинно следствена връзка ...

... фатален изход след ваксиниране, не означава задължително, че това е свързано с ваксината, тъй като последното подлежи на удостоверяване и доказване, се посочва в съобщението.

Ваксина срещу варианта Омикрон на новия коронавирус на американската компания

Ваксина срещу варианта Омикрон на новия коронавирус на американската компания ...

... да вредят на имунната система. Той каза, че целта трябва да бъде бустерна доза, която предизвиква имунен отговор срещу множество потенциални варианти на новия коронавирус.