Спортният директор на Кучине Лубе (Чивитанова) Джузепе Кормио говори пред

Спортният директор на Кучине Лубе (Чивитанова) Джузепе Кормио говори пред ...

Кормио: Не може да спрем Цецо Соколов, ако Зенит му дава по 900 000 евро на сезон.

Спортният директор на Кучине Лубе (Чивитанова) Джузепе Кормио говори пред Resto del Carlino за евентуалния трансфер на Цветан Соколов в руския гранд Зенит (Казан).

„В действителност чакам новини. Разбира се, ако цифрите са тези (900 000 евро на сезон и 3 годишен договор), е ясно, че ще бъде трудно да спрем Цветан Соколов. Не можем да се преборим със Зенит. Надявам се да не се случи нищо и Соколов да остане тук. Към момента той продължава да играе силно и надявам се нищо да не го разсейва... Аз го доведох в Италия на 18 години. За да играе Цецо дори спечелих дело срещу Италианската федерация по волейбол (FIPAV). До момента Соколов не ми е казал нищо. Това е втората сериозна оферта от Казан за Соколов, по-рано те ни предложиха 500 000 евро, за да го пуснем в Зенит, но ние казахме: “Не”.

„Що се отнася до възможните заместници на Цветан Соколов: Робертланди Симон е център. Георг Грозер е на 35 години, твърде далеч е”, добави Кормио.

Бепе Кормио не коментира другите спрягани волейболисти за евентуални заместници на Цветан Соколов в Лубе - Стивън Бойер, Уолъс Де Соуса и Ива Зайцев.

Източник: sportal.bg