снимка: ПетелРегистриран е нов случай на заразен с коронавирус служител

снимка: ПетелРегистриран е нов случай на заразен с коронавирус служител ...

Кметът Портних обяви: Втори общинар във Варна се е заразил с коронавирус, но не на работното си място, а вкъщи.снимка: "Петел"

Регистриран е нов случай на заразен с коронавирус служител на Община Варна. Това обяви кметът на Варна Иван Портних. Той обясни, че служителят е в добро общо състояние. Не се е заразил в Общината, а най-вероятно в семейството си, предаде Дарик радио. 

Взети са всички предпазни мерки, а контактните лица са поставени под карантина, увери кметът. Етажът в сградата на общината, където работи заразеният служител, се дезинфекцира.

Всичките  проби на контактни лица на първия заразен в Община Варна са отрицателни. Очакват се и резултатите от тестовете на персонала на детска градина „Ален мак”, където дете беше диагностицирано с Covid-19, отбеляза градоуправникът.

Иван Портних призова варненци да спазват елементарните мерки за дистанция и хигиена. „Не е въпрос на някаква паника. Важно е просто да бъдем отговорни, изтъкна варненският кмет. Той разкри, че се е тествал за коронавирус само при първия случай на заразен служител на Общината.  

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Източник: petel.bg