БСП с Елена Йончева тръгва към победа на предстоящите европейски

БСП с Елена Йончева тръгва към победа на предстоящите европейски ...

Кирил Добрев с първи коментар след напрегнатия пленум на БСП.БСП с Елена Йончева тръгва към победа на предстоящите европейски избори. Това каза пред журналисти след заседанието на Националния съвет на БСП заместник-председателят на партията Кирил Добрев, съобщава „Фокус“. 

„Изключително интересен, напрегнат и плодотворен Пленум на Националния съвет. Четири часа дискусия. Между другото БСП е единствената партия, в която се водят подобни дискусии. Останалите партии просто си назначават водачите. При нас това стана след оживена дискусия и демократично, тайно гласуване. Мога да ви съобщя резултатите: 172 човека от Националния съвет са участвали в гласуването. 95 подкрепиха кандидатурата на Елена Йончева, 75 на Сергей Станишев и двама души не са могли да излъчат фаворит“, заяви Кирил Добрев.

Той посочи, че с това гласуване има взето легитимно решение. На въпрос дали Сергей Станишев ще бъде втори в листата, заместник-председателят на БСП уточни, че днес Пленумът определя единствено и само водачът на листата. „На следващ Пленум, може би след около 2 седмици, ще бъде подредена цялата листа. Коя позиция ще получат Сергей Станишев, Момчил Неков, проф. Румен Гечев, Георги Пирински - ще преценят същите членове на Националния съвет, които днес излъчиха Елена Йончева за водач“, допълни той.

Попитан защо БСП е предложила Сергей Станишев за президент на ПЕС, Добрев обясни, че Станишев е номиниран за този пост от върховния орган на партията - Конгреса. „Конгресът е казал, че водачът на листата се определя от Националния съвет и той току-що го определи“, подчерта още заместник-председателят на БСП. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``

Източник: petel.bg