Тежкият старт в първенството за Карнобат продължава с поредна среща

Тежкият старт в първенството за Карнобат продължава с поредна среща ...

Карнобат стигна само до равенство срещу Атлетик.


Тежкият старт в първенството за Карнобат продължава с поредна среща без победа в домашния условия. Срещу Атлетик /Куклен/ карнобатлии стигнаха до равенство – 1:1.

Гостите откриха резултата чрез Емил Аргиров в 24-та минута, който с глава оползотвори центриране на Стефан Димитров.

Карнобат изравни с гол от дузпа на Георги Калоянов в 87-та минута, свирена за нарушение срещу Петър Колев.

През първата част двата тима нямаха сериозни опасности за гол, като изключим попадението на гостите.

За Карнобат Хюсеин Садула стреля право в ръцете на Стоян Здравков, а за Атлетик Добрин Орловски изпрати топката над вратата на Борислав Тотев.

През втората част домакините хвърлиха всички сили в атака, като освен попадението от дузпа, Георги Калоянов на няколко пъти от фаул потърси възможност да изпрати топката в мрежата на гостите. В една ситуация Тузаков центрира към Садула, но той отново стреля в ръцете на вратаря Здравков.

Отново Георги Калоянов, който бе най-активният състезател на домакините, центрира в продължението към Ясен Тузаков, но ударът му с глава изпрати топката встрани от вратата на Атлетик.

Направи впечатление, че гостите играха много открит и динамичен футбол при гол аванс в тяхна полза, като нито за миг не се затвориха да пазят резултата, чакайки последният съдийски сигнал, предвид крехката преднина, а играеха видимо с мисълта за втори гол, какъвто реализираха, но той не бе зачетен от съдийската бригада.

Разбира се, не могат да бъдат пренебрагани усилията на карнобатлии да изравнят, а при малко повече късмет и да променят статуквото, но силите им стигнаха само до равенство.

В следващата си шампионатна среща Карнобат ще гостува на 19-ти октомври в Димитровград срещу едноименния отбор, а Атлетик ще бъде домакин на Сокол Марково.

Източник: sportal.bg