В един глас лидерите на Обединените патриоти – Красимир Каракачанов

В един глас лидерите на Обединените патриоти – Красимир Каракачанов ...

Каракачанов помоли да не му се правят монтажи с плик.В един глас лидерите на Обединените патриоти – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, защитиха бившия екоминистър Нено Димов, който беше оставен от съда в ареста. След като миналата седмица лидерът на ВМРО определи като „показно убийство“ задържането му, днес той каза, че е „нарочен за изкупителна жертва“. А пред БНТ лидерът на НФСБ сравни „сготвянето на Нено Димов“ с римските колизеуми, където са хвърляли хора на тълпата, clubz.bg

Валери Симеонов каза още, че специализираните съд и прокуратура отговарят на емоциите и исканията на улицата.  Пред бТВ Каракачанов коментира, че водната криза не е от няколко месеца, а основният проблем е остарялата инфраструктура на водопреносната мрежа. 

„Загубите на вода в Перник са над 80%, в София бяха над 60%, такива са загубите при всяко едно ВиК в страната. Това не са проблеми създадени от Нено Димов. Той беше нарочен за изкупителна жертва. Проблеми натрупвани с десетилетия, с ареста му няма да се решат“, каза вицепремиерът. 

По думите му екоминистерството не управлява водопреносната мрежа в страната, защото заявките за отпускане на вода и поддръжката на язовирите са отговорност на ВиК-дружествата, а министърът само утвърждава изготвения график.

И продължи: яз. „Студена“ не е собственост на екологичното министерство, а на Областната управа. 

„През януари 2019 г. в язовира има 2,9 млн. куб. м вода, което е характерно за този сезон през последните 10 г. През април и май от 8 до 10 млн. се пълнят в язовира от снеготопенето, но през 2019 г. не постъпва вода, а той дори намалява“, каза Каракачанов. 

И попита дали водата не е била отклонявана или изпуска от водоема. 

Вицепремиерът и военнен министър каза, че е споделил с премиера Бойко Борисов тезата си, че Димов не е виновен за ситуацията в Перник. Той коментира, че по време на Коалиционния съвет всички са подкрепили кандидатурата на Емил Димитров – Ревизоро. 

„Предложих го, защото е достатъчно енергичен. Когато беше шеф на Митниците започнаха най-големите акции. Сега трябва да се действа бързо и енергично, той може да свърши много полезна работа“, каза Каракачанов.

Според Каракачанов покрай вота на недоверие, внесен от БСП, проблемът с водната криза е преекспониран, а в медиите е изнесена невярна информация. А Симеонов определи искането за вот на недоверие – „мокри сънища на опозицията“.

В отговор на въпрос за облеклото му по време на визитата в Египет, военният министър Красимир Каракачанов сподели пред бТВ, че това са дрехите, с които ходи на военни учения – „панталон и риза, на която се навиват ръкавите“. 

„Риза, защото там е 25 градуса за разлика от България. За да ми е по-удобно и практично, защото на някои от ученията се налага… няма как да отидеш с костюм.“, отговори той. 

„Аз много се радвам, че социалните мрежи много се вълнуват. Само ги моля да не правят монтажи. Защото бяха направили един монтаж при слизането ми във Вашингтон, че слизам с плик от една марка супермаркети… това го възприемам като закачка.“, обясни Каракачанов. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия з

Източник: petel.bg