Попитан за станалото хит в социалните мрежи облекло на вицепремиера,

Попитан за станалото хит в социалните мрежи облекло на вицепремиера, ...

Каракачанов обиден за колажите във фейсбук: Ходя с дрехи за учения, панталон и риза с навити ръкави.

Попитан за станалото хит в социалните мрежи облекло на вицепремиера, което той носеше по време посещението си в Египет Красимир Каракачанов заяви: ”Много се радвам, че социалните мрежи се вълнуват, но ги моля да не правят колажи. Това са дрехите, с които ходя на военни учения – панталон и риза, на която се навиват ръкавите, за да ми е по-удобно и практично.
На някои от ученията не можеш да отидеш с костюм. Уточнявам, че аз съм си поръчал дрехите и съм си ги платил, не са от бюджета на Министерството на отбраната". Това каза пред bTV вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той коментира и предстоящия вот на недоверие: В основата на напрежението в управляващата коалиция е вотът на недоверие. Покрай него се преекспонираха една камара неверни неща и се създаде цялото това напрежение. БСП и ДПС управляваха достатъчно заедно, заяви той.

Няма да подкрепим вота на недоверие, каквито информации се появиха в медиите, защото политиката не е игра на "на ти куклите, дай ми парцалките", а и не искам да влизам в партийната кампания на БСП. Няма да влизам в игрите на БСП, подчерта вицепремиерът.

Вицепремиерът защити и Нено Димов за водната криза: Водната криза не е от една, две или три години. Проблемите са, че цялата водопреносна мрежа е на възраст около половин век. Това са старите етернитови тръби, които са неизползваеми. Загубите във всяко едно ВиК са много големи. Проблемът не съществува отсега, но ми се струва, че Нено Димов беше нарочен за изкупителна жертва. В основата на всяко едно общество е справедливостта. С ареста на един човек няма да се решат проблеми, натрупвани с десетилетия. А и аз не смятам, че той не е виновният. Не Нено Димов управлява водопреносната мрежа. Заявките за отпусаните количвства вода и работата по поддръжката на язовирите е работа на ВиК. Министерството на околната среда и водите единствено утвърждава този график. През април и май 2018 година в язовир Студена не само не постъпват обичайните количества вода, но и количеството му е намаляло с около 1 млн. кубични метра. Топят се снегове, валят дъждове, а язовирът не се увеличава, а намалява. Най-вероятно водата или е отклонена някъде, или е източена. Тук е разковничето. Нено Димов ли е виновен за това или ВиК дружествата? Отговорът е ясен – не е виновен Нено Димов. Сега виждам, че цената на водата за "Стомана" била една, а за гражданите друга. Къде е връзката с МОСВ, като цената на водата се определя от КЕВР? Къде е вината на Нено Димов, коментира Каракачанов.

Попитан казал ли е тези неща на премиера Борисов по време на посещението им в Египет, той посочи: "Пътувайки за Египет, говорихме за теми, свързани със сигурността".

Лидерът на ВМРО коментира и думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че коалиционният съвет, на който беше предложен Емил Димитров за нов екоминистър, е бил "изключително неприятен". Бил съм свидетел и на много по-неприятни съвети, когато там присъстваше един човек, когото изключихме (Волен Сидеров – б.р.) Предложението за Емил Димитров нямаше обструкции от никой от присъстващите, включително и от Симеонов. Той е енергичен човек и когато беше шеф на Митниците, започнаха всичките грандиозни ревизии там. Той може да свърши много работа в екоминистерството със своята енергичност, заяви Каракачанов.

 

 

Източник: frognews.bg